Nak beli benih online?

  • - Daun Bidara Kering 10g RM1 Boleh pesan sekali dengan biji benih atau produk lain Kos Poslaju RM8 utk Semenanjung WhatsApp 0174559536 Khasiat daun bidara, ...
    1 week ago

Monday, June 13, 2016

Bunga Telang Kering 2016





Bunga Telang kering RM5 satu pek 
Kos Poslaju RM7 untuk Semenanjung


(lebih kurang 100 kuntum bunga telang kering)


Pewarna biru semulajadi. Sesuai buat nasik kerabu, kuih muih, pulut tai tai dan boleh juga diminum sbg teh yang menenangkan. 
Sepek rm5. Kos pos rm7


Sila email semuamenjadi@gmail.com atau hantar mesej di FB SmRose SemuaMenjadi untuk memesan bunga telang kering.

Wednesday, June 8, 2016

saya, handbag dan pejabat pos

Rasa nak gelak pun ada. Nak nanges pun teringin sangat dah.
Lepas bangun tidur tghari tadi kepala rasa berat dan rasa cam tak sihat jer. Dengan ingus, batuk2nya lagi.
Tapi terpaksa gak bangun siapkan tempahan yang banyak. Sementara tu order baru pun masuk berlumba lumba. Alhamdulillah. Rezeki Ramadhan.
Dah siap packing semua saya pun masukkan parcel dlm beg. Start enjin kete. Masukkan beg. Capai hp dan terus kunci grill rumah.
Sampai jer kat pejabat pos. Saya pun keluarkan parcel. Capai hp. Nak ambil handbag comei saya tapi ia tiada dimana-mana.
Waktu dah lewat. Kalau saya patah balik ke rumah mungkin tak sempat nak pos barang.
Akhirnya saya nekad masuk dalam pejabat pos ambil nombor giliran dan tunggu giliran saya.
Alhamdulillah nombor saya dipanggil ke kaunter satu.
Alhamdulillah sekali lagi muka adik pos senior yg dah lama saya kenal ada di kaunter 1.
Saya pun mengadu masalah saya pada adik pos hensem. Dia kata kalau untuk akak boleh jer. Kalau org lain sori.
Saya pun tinggalkan parcel dan adik pos terus masukkan dalan sistem. Baik sungguh adik pos tu.
Saya pun balik semula ke rumah utk ambil handbeg comei saya. Drive semula ke pejabat pos untuk bayar duit.
Adik pos hensem menunggu dengan sabar dan senyum manis. Saya pun tanya jumlah bayaran dan keluarkan wang.
Adik pos cakap, akak jgn risau. Parcel semua dah dalam perjalanan menemui tuan2 barunya. Alhamdulillah.
Moga adik pos hensem makin maju dalam kerjayanya, panjang umur, murah rezeki dan hidupnya diberkati. Aamiin.

Wednesday, June 1, 2016

Pakej Jun 2016

PERCUMA KOS POSLAJU
RM30 shj termasuk kos poslaju 


  1. Kobis -RM2
  2. Tomato Baccarat-RM2
  3. Ketumbar-RM2
  4. Bayam Merah-RM2
  5. Bayam Hijau-RM2
  6. Sawi Bunga-RM2
  7. Ulam Raja-RM2
  8. Salad Hijau-RM2
  9. Peria Kecil-RM2
  10. Terung Bulat-RM2
  11. Lobak Putih-RM2
  12. Jagung-RM2
  13. Ubat Siput-RM3
  14. Serbuk Penggalak Akar-RM3
  15. FREE sepeket benih pilihan Semua Menjadi 

Sila hubungi semuamenjadi@gmail.com atau hantar personal message di FB untuk memesan pakej ini.

Wikipedia

Search results

Tetanda

Bunga Jualan Tuaian Anggur Kebun Abah Cameron Highland Jiran Ros Jepun Nurseri Delima LAIN Mak mak abah cabang tiga tenggek burung Biji benih bunga telang nurseri kegemaran Kebun Mak Mulberry Resepi timun betik Kebun Pucuk Ubi bunga ros jepun cili api daun sup kemunting ulam Kelapa gajet Jarum Tujuh Bilah Tomato Ceri Bunga Raya Cili Kekabu Air Kucing Markisa Mimin Okinawan Spinach Sawi Tomato Ulam Raja abah herba melur roselle serai timun ladang Bayam Malabar Merah Boss Epal Hijau Korea LDL Leptospermum Petola Bantal Punica Granatum Selom Stevia Strawberi benih cendawan cili hijau herba liar hiroponik mengkudu siam pisang Daun Pandan Durian Belanda Iklan Jambu Kacang Panjang Kailan Kunyit Nasi Goreng Pokok Tin Port Dickson Red Indian Guava Strawberry Temerloh ati-ati bayam merah bidara daun epal bidara gajus hidroponik jualan17 kesum ketereh kiriman kulat labu labu manis limau kasturi limau purut mangga mata itik mempelam mulberi pucuk ubi kerinting pudina sambung nyawa shepherd pie sireh telinga kera Azalea Bendi Betik Birthday Cili Merah Hyacinth Isnin Jagung Jus Kacang Panjang Renek Kelantan Orkid Pemandangan Petola Pokok semalu Senduduk Putih Taugeh Terung Bulat Terung Telunjuk Timun Tikus Ubat Vietnam batu karang bayam hijau benih kelapa berbunga buah letup-letup buah naga bunga kantan bunga kertas bunga liar bunga ros carrot cerita ciku daun kaduk daun kari daun limau purut epsom salt gastrik hospital hoya jeruk kacang botol kacang kelisa kaktus kangkung karot ketam kobis ungu kucai kuini kuning laksa mauritiana mawar mexican petunia misteri nuffnang padi pasu dinding pelik pisang tanduk pokok pisang pos pucuk ketereh pucuk paku pucuk putat rendang salam tamar terung ulat Aidiladha Anaheim Peppers Anggur Merah Ayam Baja Pemanis Baja merahitam Bayam Malabar Hijau Belalang Kunyit Beri Ajaib Blackcurrant Bukit Tinggi Bunga Janggut Bunga Jarum Bunian Cemperai Cili New Mexico Datin Liz FLED FM Facebook Figs Garuda Gebu Habatussauda' Halia Hiasan Idola Impian Iris Janggut Ali Jerimin Kacang Hijau Kacang Tanah Kamal Kanak-kanak Kecik Kekwa Kemuning Kosmo Kuala Terengganu Lada Hitam Lavender Lengkuas Magnolia Mangga Taiwan Masak Kicap Melancong Microwave NUCLEAR MALAYSIA Noni Siam Orkid Air Passport Pasu Penat Penulis Novel Pertama Pertandingan Memasak Plastik Pulasan Racun RnR Rosemary Sali Selasih Serissa Setahun Siput Sireh India TCT TRAP TYT Taiping Tiada Entri Tiru Titiwangsa Tomyam Trong UNDI Utusan alpukat april2015 asam batu avocado baja cecair baja kopi premium belinjau bernas betik akar biodegradabel bisul buah buah putat buluh lemang bunga kuning bunga longkang bunga plastik bunga sate cek cekur manis cempaka tanjung cencalok cendawan busut ceri barbados cicak kobin cili besar cili ungu comel costus daun bawang daun keledek daun kunyit durian euzie galak kucing gelang pasir ginseng jawa gout gulai masam halaman hijau hobi hotel ikan herba jabuticaba jambangan jambu batu jangguih jantung pisang kacang botor merah kambing kelapa pendek kelu keman air kenduri kerabu viral asam masin kerabu viral nenas keratan batang khasiat kimchi kiwi kobis cina kumquat kurma lada pahit lantana liar limau bali limau mandarin lobak putih mahkota dewa malabar malang maman mancing masak melada pahit merah jambu microvawe money plant muak nasin ngeri nilam nona online orkid hutan other inbox pakej oktober paku pelangi parsley pegaga pegaga kampung pencuri perabot taman peria katak periuk petai petai belalang petunia pisang emas pisang kaki pisang muda pizza pokok duit pokok peluru pistol pokok petai pressure sprayer pucuk cemperai pucuk kaduk pucuk mangga pucuk mulberi pucuk ubi keledek pulut kuning purslane raspberry red button ginger roses forever salad santai sedekah sedih sejuta serawa sirap roselle stoberi sungai taman tergantung teh pudina tembikai kuning terima kasih terung berembang tragedi tulasi ubi kayu ubi keledek ungu wangi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...