Nak beli benih online?

  • - Daun Bidara Kering 10g RM1 Boleh pesan sekali dengan biji benih atau produk lain Kos Poslaju RM8 utk Semenanjung WhatsApp 0174559536 Khasiat daun bidara, ...
    1 week ago

Wednesday, March 29, 2017

Pakej Jimat Mac 2017- Free Kos Poslaju

Rm30 sahaja utk 15 pkt benih

WhatsApp 017 4559536 utk memesan

Senarai benih dalam pakej ini (tidak boleh tukar):
1. Culantro (ketumbar jawa)
2. Leaf Fennel
3. Marjoram
4. Peria Vietnam (10 biji)
5. Perilla Vietnam
6. Sprouting Radish
7. Timun Betik Vietnam
8. Yellow Hot Chilli (6 biji)
9. Beetrot 
10.Brokoli (10 biji)
11.Carrot 
12.Cili Jambak (6 biji)
13.Jagung Mutiara (10 biji)
14.Sawi Bunga 
15.Tomato Ruby Star

Tuesday, March 28, 2017

Scammer Yang diPerdaya

Saya wujudkan fb adalah semata-mata untuk menjual biji benih tapi memang macam2 yang saya dapat selain dari order biji benih, antaranya sapaan dari scammer mat2 hitam yang menyamar jadi org kulit putih.

Malah sekarang mereka lebih advance jadi orang cina la, melayu la, cuma saya belum jumpa yang menyamar jadi orang india.

Alang2 diorang ni nak scam saya, baik saya scam diorang dulu. Kadang2 boleh juga buat hiburan di waktu senggang. 

Berikut merupakan 'screenshot' perbualan saya dengan mereka di FB. Untuk menyeksa mereka dengan lebih sadis saya gunakan bahasa melayu. 

Sejak saya buat camni dah takde yang mengganggu saya lagi, mungkin persatuan scammer ni dah blacklist akaun fb saya.

Silalah nikmati lawak santai dari saya dan mat mat hitam scammer ni (mohon maaf org indon, sy terpaksa nyamar jadi rakyat sana aja dong).


Mat Itam 1
Mat itam James tan ni terus diam bila saya kata kerja di balai polis.... hahaha, gerun la tu


Mat Itam 2

Terus Mat Itam Thomas David ni diam bila saya kata saya suka negro, mesti nak nyamar lain plak pastu



Mat Itam 3


Mat Itam Wang Eric terus takut bila saya kata nak langgar dia dgn kete (minta maaf lg org indon, bahasa saya mungkin kurang tepat)

Wednesday, March 22, 2017

Baja Kopi Organik gred Premium



Baja Kopi Organik gred Premium dari Jepun

1kg RM8, 
2kg RM15, Kos pos domestik RM10

WhatsApp 0174559536

Baja organik berkualiti tinggi sesuai untuk semua jenis pokok termasuk sayuran, buahan dan pokok bunga.

Guna dalam kuantiti sedikit sahaja untuk tanaman anda dan dapat membekalkan segala khasiat yang diperlukan.

lebih jimat dan lebih nilai untuk wang anda

Wednesday, March 1, 2017

Hari Ketiga Vietnam

Hari in aktiviti bebas, kami bangun awal untuk pergi ke pasar Ben Thanh. Misi saya tentunya untuk mencari biji benih. Aktiviti wajib sekiranya saya ke luar negara.

Penat saya memusing satu pasar tu, teringat masa di Korea terpaksa melalui kedai-kedai yg jual bahagian badan babi termasuk hidungnya yg tak dapat ku lupakan. Begitu juga waktu saya ke sini. Akhirnya saya jumpa gerai ini di antara celahan kedai sayuran.


Pekedai keluarkan koleksi biji benihnya yg sangat banyak, tapi kebanyakan benih tersebut memang dah ada di Malaysia. Cuma kelihatan beberapa benih yg tak biasa saya lihat. Pekedai tu sekali sekala pg ke kedai sayuran utk tunjukkan benih tersebut macamana hasil pokok sebenarnya.

Orang vietnam ni suka makan ulam, so kebanyakan benih yg saya beli adalah jenis ulam yang diorang biasa makan.





Setelah habis shopping kat Pasar Ben Thanh, kami naik teksi untuk ke China Town, kat sini banyak dijual kain pasang dengan harga yang agak murah. Tapi saya kurang berminat.

Keadaan kedai di sini agak sesak dan sempit. Rasa lemas semacam. Akhirnya kami beepecah, saya dan 3 lagi rakan naik teksi untuk ke Hard Rock Cafe, tapi pemandu tu tak paham, dia kata boleh hantar sampai Pasar Ben Thanh sahaja.

Kami pun sampai di sana dan pergi makan dahulu, saya makan kuetiaw sup. Ada banyak ulam sampingan disedoakan termasuk daun ketumbar jawa (culantro) dan cili besar kuning yang tersangatlah pedasnya.

Selepas tu rakan saya nak singgah semula ke Pasar untuk beli kasut sukan untuk anaknya dgn harga RM100. Dengar cerita kilang kasut tersebut memang di vietnam, so kasut tu kira hampir ori la.




Kemudian kami ambil teksi untuk ke Hard Rock Cafe yang berdekatan dengan Kumho Asiana Plaza. Kawasan ni kelihatan elit skit berbanding kawasan hotel yg kami tinggal.







Saya pergi ke sana pun disebabkan dah berjanji nak belikan fridge magnet untuk seseorang yg selalu sangat bg hadiah kat saya bila dia ke mana-mana. Masa ni duit dong saya dah hampir habis. Terpaksa pinjam usd drp kawan sbb Hard Rock takmau terima RM.

Selepas beli-belah sekejap kami lepak sekejap dlm plaza untuk sejukkan badan dgn ekon. Lepas tu kami ambil teksi untuk kembali ke hotel. Malam baru kami bercadang nak shopping buat kali terakhir sebelum balik.

Sampai di hotel saya mula mengemas barang dan timbang beg untuk elak terlebih berat. Dan untuk agak-agak malam ni boleh shopping berapa kilo lagi. Duit RM saya masih banyak tp ruang untuk luggage jer yg tak cukup,

Petang tu saya tidur sekejap dan makan maggi cup dari Malaysia. Ada 2 ke 3 cup tak habis dimakan. Buat berat beg jer bawa balik ke Malaysia. Terpaksa la makan.











Malam tu kami pegi shopping lagi kat pasar malam. Saya beli beberapa helai kemeja T dan fridge magnet untuk kawan-kawan opis. 

Malam tu saya beli bahn mi dan tangkap gambar-gambar hotel beedekatan pasar malam. Lain kali kalau nak datang lagi senang nak book hotel.

Malam tu kami tidur lena, esok kena bangun awal sebab flight kami jam 9.55 am. Pukul 7 kami dah bersedia di lobi hotel. 

TG kami datang naik basikal, kemudian sebuah vamn datang untuk hantar kami ke airport dgn bayaran RM12 seorang. Kami pun sampai airport. Chek in dan tunggu flight, flight pulak delay. Nasib saya dah mkn kenyang2 sblm pi airport. Kawan-kawan ada yang lapar terpaksa beli gajus kat airport yg berharga RM40 dlm 200g.

Akhirnya kami naik flight. Saya dah order prebook meal, nasi ayam. Kurang sedap berbanding nasi ayam tapi sangat mengenyangkan sebab nasinya cam pulut.

Kami pun sampai Malaysia dengan selamat. Naik bas Yoyo dan pulang ke rumah dengan gumbira.

Sekian kisah saya melancong sambil membeli belah do Vietnam. Pasni saya kena habiskan cerita saya ke Korea tahun lepas pulak.... hihihi!

Wikipedia

Search results

Tetanda

Bunga Jualan Tuaian Anggur Kebun Abah Cameron Highland Jiran Ros Jepun Nurseri Delima LAIN Mak mak abah cabang tiga tenggek burung Biji benih bunga telang nurseri kegemaran Kebun Mak Mulberry Resepi timun betik Kebun Pucuk Ubi bunga ros jepun cili api daun sup kemunting ulam Kelapa gajet Jarum Tujuh Bilah Tomato Ceri Bunga Raya Cili Kekabu Air Kucing Markisa Mimin Okinawan Spinach Sawi Tomato Ulam Raja abah herba melur roselle serai timun ladang Bayam Malabar Merah Boss Epal Hijau Korea LDL Leptospermum Petola Bantal Punica Granatum Selom Stevia Strawberi benih cendawan cili hijau herba liar hiroponik mengkudu siam pisang Daun Pandan Durian Belanda Iklan Jambu Kacang Panjang Kailan Kunyit Nasi Goreng Pokok Tin Port Dickson Red Indian Guava Strawberry Temerloh ati-ati bayam merah bidara daun epal bidara gajus hidroponik jualan17 kesum ketereh kiriman kulat labu labu manis limau kasturi limau purut mangga mata itik mempelam mulberi pucuk ubi kerinting pudina sambung nyawa shepherd pie sireh telinga kera Azalea Bendi Betik Birthday Cili Merah Hyacinth Isnin Jagung Jus Kacang Panjang Renek Kelantan Orkid Pemandangan Petola Pokok semalu Senduduk Putih Taugeh Terung Bulat Terung Telunjuk Timun Tikus Ubat Vietnam batu karang bayam hijau benih kelapa berbunga buah letup-letup buah naga bunga kantan bunga kertas bunga liar bunga ros carrot cerita ciku daun kaduk daun kari daun limau purut epsom salt gastrik hospital hoya jeruk kacang botol kacang kelisa kaktus kangkung karot ketam kobis ungu kucai kuini kuning laksa mauritiana mawar mexican petunia misteri nuffnang padi pasu dinding pelik pisang tanduk pokok pisang pos pucuk ketereh pucuk paku pucuk putat rendang salam tamar terung ulat Aidiladha Anaheim Peppers Anggur Merah Ayam Baja Pemanis Baja merahitam Bayam Malabar Hijau Belalang Kunyit Beri Ajaib Blackcurrant Bukit Tinggi Bunga Janggut Bunga Jarum Bunian Cemperai Cili New Mexico Datin Liz FLED FM Facebook Figs Garuda Gebu Habatussauda' Halia Hiasan Idola Impian Iris Janggut Ali Jerimin Kacang Hijau Kacang Tanah Kamal Kanak-kanak Kecik Kekwa Kemuning Kosmo Kuala Terengganu Lada Hitam Lavender Lengkuas Magnolia Mangga Taiwan Masak Kicap Melancong Microwave NUCLEAR MALAYSIA Noni Siam Orkid Air Passport Pasu Penat Penulis Novel Pertama Pertandingan Memasak Plastik Pulasan Racun RnR Rosemary Sali Selasih Serissa Setahun Siput Sireh India TCT TRAP TYT Taiping Tiada Entri Tiru Titiwangsa Tomyam Trong UNDI Utusan alpukat april2015 asam batu avocado baja cecair baja kopi premium belinjau bernas betik akar biodegradabel bisul buah buah putat buluh lemang bunga kuning bunga longkang bunga plastik bunga sate cek cekur manis cempaka tanjung cencalok cendawan busut ceri barbados cicak kobin cili besar cili ungu comel costus daun bawang daun keledek daun kunyit durian euzie galak kucing gelang pasir ginseng jawa gout gulai masam halaman hijau hobi hotel ikan herba jabuticaba jambangan jambu batu jangguih jantung pisang kacang botor merah kambing kelapa pendek kelu keman air kenduri kerabu viral asam masin kerabu viral nenas keratan batang khasiat kimchi kiwi kobis cina kumquat kurma lada pahit lantana liar limau bali limau mandarin lobak putih mahkota dewa malabar malang maman mancing masak melada pahit merah jambu microvawe money plant muak nasin ngeri nilam nona online orkid hutan other inbox pakej oktober paku pelangi parsley pegaga pegaga kampung pencuri perabot taman peria katak periuk petai petai belalang petunia pisang emas pisang kaki pisang muda pizza pokok duit pokok peluru pistol pokok petai pressure sprayer pucuk cemperai pucuk kaduk pucuk mangga pucuk mulberi pucuk ubi keledek pulut kuning purslane raspberry red button ginger roses forever salad santai sedekah sedih sejuta serawa sirap roselle stoberi sungai taman tergantung teh pudina tembikai kuning terima kasih terung berembang tragedi tulasi ubi kayu ubi keledek ungu wangi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...