Nak beli benih online?

Tuesday, January 12, 2016

Status FB dan Saya



Hari ni rasa bosan, lagi pun dah lama dah hapdet blog kan rasa rindu pulak, lagipun duit Nuffnang dah boleh cash-out dah tu. Teruja nak mengembungkan semula tabungan.




Kebelakangan ni blog semakin dilupakan sejak asyik berfb cam dulu-dulu.Meh saya hadpdet blog guna status fb saya.




Yang ni dpt 75 likes, jadi la untuk saya yang tak berapa nak glemer ni.




Dapat rezeki terpijak (ker dugaan). Jln2 pastu singgah stesen minyak. Pi bli air mineral. Balik semula ke kete. Tgk kt screen pump. Klua ikon suh isi minyak. Sy tak bayar pun lg. Kad credit pun tk cucuk lg. Isi penuh dpt la dlm rm80 kot..... hahaha. Manyak jahat wooo... tapi sy tk buat. Angkat pump letak balik. Insert payment card. Insert reward card. Isi minyak. Tak kemana klo ambil yg bukan hak kita. Last2 nanti duit kita lg byk hilang drp yg kita ambil tu. Pengajaran harini. Jgn tamak. Org tamak selalu rugi. Berganda-ganda.




Yang ni saya dapat tau benda yang saya tak tau.




Nak renew paspot kena bawak paspot lama ker??? Paspot lama dah ilang tah kemana maleh nk carik. Nk buat camner ni?




Tak payah bawak passport lama yer.




Yang ni versi berdebar jantungku.




Tengah aku bawak kete sambil mengelamun dan tersenyum(terkenang sms semalam). Tiba-tiba dari kejauhan ku lihat bapak polisi berbaju putih sedang menjalankan tugas. Dah ler aku belum sempat pkai tali pinggang keledar lagi... (kununnya). Aku pun segera tersedar dari lamunan dan terus bagi signal masuk ke sebuah bengkel. Cuba sembang dgn toke, malangnya dia buat isyarat dia oku pendengaran. Aku pun pusing stereng patah ikut jln lain sambil pasang tali pinggang keledar. Pengajaran hari ni, kita mesti bertindak pantas bila ada kecemasan.... hahaha! Dan yg paling penting jgn mengelamun sewaktu memandu.




Yang ni versi sesungguhnya aku percaya




Bila murid tahun satu berbicara: cara nak pilih durian yg baik adalah warnanya hijau dan duri duri durian warna merah. Aku pun rasa pelik. Tanya kat mana dia tau/ belajar?. Katanya kat citer upin ipin. Buat penat jer aku pecaya....huhuhu!




Yang ni versi dengki iri hati




Kelakar la tengok perangai kwn sepengajian dulu2 yg jelez kt kita. Masing2 dah ada kerjaya yg baik. Malah 'dia' byk lebihnya dari saya. Tapi tk jemu2 men'jeles'. Bersyukur jer la dengan apa yang kita ada. Jangan asik pandang ufo kt langit. Sesekali pandang juga jin dlm tanah.




Yang versi buruk sangka




Pi pejabat pos. Masa nk balik ada satu kereta mahal parking belakang kete murah saya. Dah la kws sempit rapat ke pagar. Ada sorang pakcik bergaya sedang berbual melalui hp. Bila tgk sy terkial kial nk keluar parking, dia pun bangun berdiri di tepi kete tersebut. Hati sy mula kata mesti pakcik ni punya kete. Mulut mula nk keluar perkataan tk elok. Pastu saya bukak tingkap kete. Tanya sapa punya kete. Dia kata tak tau. Rupa2nya dia berdiri sebab nak tolong saya keluar parking. Mulia sungguh hati pakcik bergaya. Dan dan saya nampak dia hensem. Nasib tak mintak no telefon. Sy cuma sempat ckp terima kasih tiga kali kat dia. Pengajarannya: jgn cepat berburuk sangka dengan orang. (Tapi tak tau la kalau pakcik tu malu nk ngaku kete tu kete dia... hahaha).




Yang ni pulak versi berhati-hati dijalan raya dan sayangilah keluarga anda




Balik keje lewat arini sbb ujan lebat sgt. Masa nk masuk simpang ke rumah sy bg signal, sblm masuk sy tgk cermin belakang. Nampak satu pasangan muda dgn sorang anak naik moto ikut rapat dgn bontot kete. Muka tak pandang kedepan, tgh besembang laki bini sambil tunjuk2 kt apa sy pun tak tau. Kalau sy masuk simpang tu berkemungkinan besar ketiga tiganya cium jlnraya. Kete saya pulak kemek kot. Kna pi balai. Macam2 lagi pastu. Terpaksa la saya teruskan perjalanan terlepas simpang umah. Seronok sgt kot diorang tu sbb baru lepas ujan sampai menyusahkan org. Gerammmm jer rasa.

2 comments:

  1. akak lah yg melupakan... heheheh kite sentiasa menanti

    ReplyDelete
  2. tu la...maleh sungguh nak hapdet

    ReplyDelete

Wikipedia

Search results

Tetanda

Bunga Jualan Tuaian Kebun Abah Anggur Cameron Highland Jiran Ros Jepun Nurseri Delima LAIN Mak mak abah cabang tiga tenggek burung Biji benih bunga telang nurseri kegemaran Kebun Mak Mulberry Resepi timun betik ulam Kebun Pucuk Ubi bunga ros jepun cili api daun sup kemunting Kelapa gajet Jarum Tujuh Bilah Tomato Tomato Ceri Bunga Raya Cili Kekabu Air Kucing Markisa Mimin Okinawan Spinach Sawi Ulam Raja abah herba melur roselle serai timun ladang Bayam Malabar Merah Boss Epal Hijau Korea LDL Leptospermum Petola Bantal Punica Granatum Selom Stevia Strawberi benih cendawan cili hijau herba liar hiroponik jualan17 mengkudu siam pisang Daun Pandan Durian Belanda Iklan Jambu Kacang Panjang Kailan Kunyit Nasi Goreng Pokok Tin Port Dickson Red Indian Guava Strawberry Temerloh ati-ati bayam merah bidara daun epal bidara gajus hidroponik kesum ketereh kiriman kulat labu labu manis limau kasturi limau purut mangga mata itik mempelam mulberi pucuk ubi kerinting pudina salam sambung nyawa shepherd pie sireh telinga kera Azalea Bendi Beri Ajaib Betik Birthday Cili Merah Hyacinth Isnin Jagung Jus Kacang Panjang Renek Kelantan Orkid Pemandangan Petola Pokok semalu Senduduk Putih Taugeh Terung Bulat Terung Telunjuk Timun Tikus Ubat Vietnam batu karang bayam hijau benih kelapa berbunga buah letup-letup buah naga bunga kantan bunga kertas bunga liar bunga ros carrot cerita ciku daun kaduk daun kari daun limau purut epsom salt gastrik hospital hoya jeruk kacang botol kacang kelisa kaktus kangkung karot ketam kobis ungu kucai kuini kuning laksa mauritiana mawar mexican petunia misteri nuffnang padi pasu dinding pelik pisang tanduk pokok pisang pos pucuk ketereh pucuk paku pucuk putat rendang tamar terung ulat Aidiladha Anaheim Peppers Anggur Merah Ayam Baja Pemanis Baja merahitam Bayam Malabar Hijau Belalang Kunyit Blackcurrant Bukit Tinggi Bunga Janggut Bunga Jarum Bunian Cemperai Cili New Mexico Datin Liz FLED FM Facebook Figs Garuda Gebu Habatussauda' Halia Hiasan Idola Impian Iris Janggut Ali Jerimin Kacang Hijau Kacang Tanah Kamal Kanak-kanak Kecik Kekwa Kemuning Kosmo Kuala Terengganu Lada Hitam Lavender Lengkuas Magnolia Mangga Taiwan Masak Kicap Melancong Microwave NUCLEAR MALAYSIA Noni Siam Orkid Air Passport Pasu Penat Penulis Novel Pertama Pertandingan Memasak Plastik Pulasan Racun RnR Rosemary Sali Selasih Serissa Setahun Siput Sireh India TCT TRAP TYT Taiping Tiada Entri Tiru Titiwangsa Tomyam Trong UNDI Utusan alpukat april2015 asam batu avocado baja cecair baja kopi premium belinjau bernas betik akar biodegradabel bisul buah buah putat buluh lemang bunga kuning bunga longkang bunga plastik bunga sate cek cekur manis cempaka tanjung cencalok cendawan busut ceri barbados cicak kobin cikgu cili besar cili ungu comel costus daun bawang daun keledek daun kunyit durian euzie galak kucing gelang pasir ginseng jawa gout gulai masam halaman hijau hobi hotel ikan herba jabuticaba jambangan jambu batu jangguih jantung pisang kacang botor merah kambing kelapa pendek kelu keman air kenduri kerabu viral asam masin kerabu viral nenas keratan batang khasiat kimchi kiwi kobis cina kumquat kurma lada pahit lantana liar limau bali limau mandarin lobak putih mahkota dewa malabar malang maman mancing masak melada pahit merah jambu microvawe money plant muak nasin ngeri nilam nona online orkid hutan other inbox pakej oktober paku pelangi parsley pegaga pegaga kampung pencuri perabot taman peria katak periuk petai petai belalang petunia pisang emas pisang kaki pisang muda pizza pokok duit pokok peluru pistol pokok petai pressure sprayer pucuk cemperai pucuk kaduk pucuk mangga pucuk mulberi pucuk ubi keledek puding karamel pulut kuning purslane raspberry red button ginger roses forever salad santai sedekah sedih sejuta serawa sirap roselle stoberi sungai taman tergantung teh pudina tembikai kuning terima kasih terung berembang tragedi tulasi ubi kayu ubi keledek ungu wangi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...