Nak beli benih online?

Wednesday, November 9, 2016

Cerita Seram kat Opis Saya



Dah lama tak cerita ceriti kat blog, hari ini ada cerita best nak bagitau. meremang bulu tengkuk.


Semalam saya datang kerja awal kira-kira jam 6.30 pagi sebab nak siapkan kerja yang menggunakan sistem dalam komputer. Untuk mengelakkan kesesakan talian saya datang awal. Masa tu keadaan gelap lagi, tapi saya tak jumpa apa-apapun.


Hari ini boss saya datang awal. Saya datang lewat (paling lewat yg pernah saya datang kerja).


Masa boss saya masuk opis dia tak buka lampu lagi. tiba-tiba dia dengar suara saya panggil nama dia, mendayu-dayu.


" haiiiiii..... Lizaaaaaa"


Mula-mula dia rasa suka sebab dia ingatkan saya dah datang kerja, tapi tiba-tiba bulu roma dia tegak. Lain macam sangat manjanya suara saya masa tu. Cepat-cepat dia siapkan kerja dan keluar dari opis.


Saya pulak baru sampai tempat keje, lepak jap kat bawah sambil sembang-sembang dengan kawan lain.


Boss saya pun cerita kejadian tu kat saya dan rakan-rakan, dan dan bulu roma kami meremang.


Sebenarnya waktu saya menaip ni pun rasa seram semacam jer kat tengkuk terutamanya.


Lagipun, orang tua-tua kata, kalau orang tengah bercerita dan tiba-tiba kita rasa seram sejuk, maknanya cerita tu benar benar berlaka.


Opis kitorang ni memang misteri sikit, sebelum ni dah beberapa kali jumpa ular, memang pelik sebab kawasan hutan jauh dan kami berada di tingkat dua.


Serammmmm you..!

5 comments:

  1. Saya yang membaca nie pun seram dengar..

    ReplyDelete
  2. mmg seram .. kena panggil bomoh ni.

    ReplyDelete
  3. seram tu..saya pun penah kene gangguan budak2 berlari masa stayback kat opis sblm azan maghrib..azan bunyik jer..terus senyap..mula2 nak prasangka baik..kot opismet seksyen sebelah bawak ank..tp lepas tu langsung xde bunyik... esoknyer tanye dorang..dorg kul 5 dah balik dah..hahaha

    ReplyDelete
  4. ingtkan akak nk cite kelako tp ni mmg seram betul nih...

    ReplyDelete

Wikipedia

Search results

Tetanda

Bunga Jualan Tuaian Anggur Kebun Abah Cameron Highland Jiran Ros Jepun Nurseri Delima LAIN Mak mak abah cabang tiga tenggek burung timun betik Biji benih bunga telang nurseri kegemaran Kebun Mak Mulberry Resepi ulam Kebun Pucuk Ubi bunga ros jepun cili api daun sup kemunting Kelapa gajet Jarum Tujuh Bilah Tomato Tomato Ceri Bunga Raya Cili Kekabu Air Korea Kucing Markisa Mimin Okinawan Spinach Sawi Ulam Raja abah herba jualan17 melur roselle serai timun ladang Bayam Malabar Merah Boss Durian Belanda Epal Hijau LDL Leptospermum Petola Bantal Punica Granatum Selom Stevia Strawberi benih cendawan cili hijau herba liar hiroponik kesum mengkudu siam mulberi pisang Daun Pandan Iklan Jambu Kacang Panjang Kailan Kunyit Nasi Goreng Pokok Tin Port Dickson Red Indian Guava Strawberry Temerloh ati-ati bayam merah bidara daun daun kaduk epal bidara gajus hidroponik kebun opis ketereh kiriman kulat labu labu manis limau kasturi limau purut mangga mata itik mempelam pekasam daun pucuk paku pucuk ubi kerinting pudina salam sambung nyawa shepherd pie sireh telinga kera Azalea Bendi Beri Ajaib Betik Birthday Cili Merah Figs Hyacinth Isnin Jagung Jus Kacang Panjang Renek Kelantan Orkid Pemandangan Petola Plastik Pokok semalu Senduduk Putih Taugeh Terung Bulat Terung Telunjuk Timun Tikus Ubat Vietnam batu karang bayam hijau benih kelapa berbunga buah letup-letup buah naga bunga kantan bunga kertas bunga liar bunga ros carrot cerita ciku daun kari daun keledek daun limau purut epsom salt gadjet gastrik hospital hoya jeruk kacang botol kacang kelisa kaktus kangkung karot ketam kobis ungu kucai kuini kumquat kuning laksa mauritiana mawar mexican petunia misteri nenas nuffnang padi pasu dinding pelik pisang tanduk pokok pisang pos pucuk ketereh pucuk putat rendang tamar terung terung berembang ulat Aidiladha Anaheim Peppers Anggur Merah Ayam Baja Pemanis Baja merahitam Bayam Malabar Hijau Belalang Kunyit Blackcurrant Bukit Tinggi Bunga Janggut Bunga Jarum Bunian Cemperai Cili New Mexico Datin Liz FLED FM Facebook Garuda Gebu Habatussauda' Halia Hiasan Idola Impian Iris Janggut Ali Jerimin Kacang Hijau Kacang Tanah Kamal Kanak-kanak Kecik Kekwa Kemuning Kosmo Kuala Terengganu Lada Hitam Lavender Lengkuas Magnolia Mangga Taiwan Masak Kicap Melancong Microwave NUCLEAR MALAYSIA Noni Siam Orkid Air Passport Pasu Penat Penulis Novel Pertama Pertandingan Memasak Pulasan Racun RnR Rosemary Sali Selasih Serissa Setahun Siput Sireh India TCT TRAP TYT Taiping Tiada Entri Tiru Titiwangsa Tomyam Trong UNDI Utusan alpukat april2015 asam batu avocado baja cecair baja kopi premium bayam brazil belinjau bernas betik akar biodegradabel bisul buah buah putat buluh lemang bunga kucai bunga kuning bunga longkang bunga plastik bunga sate cek cekur manis cempaka tanjung cencalok cendawan busut ceri barbados cicak kobin cikgu cili besar cili ungu comel costus daun bawang daun kunyit durian euzie galak kucing gelang pasir ginseng jawa gout gulai masam halaman hantu harga hatyai hijau hobi hotel ikan ikan herba jabuticaba jambangan jambu batu jangguih jantung pisang kacang botor merah kambing kangkung tapis kelapa pendek kelu keman air kenduri kerabu viral asam masin kerabu viral nenas keratan batang khasiat kimchi kiwi kobis kobis cina kurma lada pahit lantana liar limau bali limau mandarin lobak putih mahkota dewa malabar malang maman mancing masak melada pahit merah jambu miang kham microvawe money plant muak nasin ngeri nilam nona online orkid hutan other inbox pakej oktober paku pelangi parsley pegaga pegaga kampung pencuri perabot taman peria katak periuk petai petai belalang petunia pisang emas pisang kaki pisang muda pizza pokok duit pokok peluru pistol pokok petai pressure sprayer pucuk cemperai pucuk kaduk pucuk mangga pucuk mulberi pucuk ubi keledek puding karamel pulut kuning purslane raspberry red button ginger roses forever saiko salad santai sedekah sedih sejuta serawa sirap roselle stoberi sungai taman tergantung teh pudina tembikai kuning terima kasih tragedi tulasi ubi kayu ubi keledek ungu wangi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...