Nak beli benih online?

Friday, January 26, 2018

Ho Chin Minh City Kali Ke 2 (3)

Esoknya kami ambil pakej bayar RM40 seorang utk trip shopping dari jam 8 hingga jam 2. Pagi-pagi lagi kami dah bersiap dan makan apa yang ada kat bilik. Saya makan roti jer yang dibawa oleh rakan sebilik.

 Bas pun sampai, tempat pertama yang kami pergi adalah kedai tiga tingkat yang ada banyak jual telekung dan tudung. Saya pun beli la sikit-sikit. Memikirkan luggage dah beli 25 kg, kalau tak penuh rugi la pulakkan.

Pastu kami pegi ke sebuah kedai yang jual beg kipling dan barangan cenderemata. Mengikut kata TG barang-barang kat situ kualitinya laian daripada yang di jual di pasar. Saya sempatlah beli beg dan dompet kipling.

Kemudian kami ke sebuah kedai kasut yang berkualiti agak baik, kata si TG la. Ada kasut sukan, kasut kulit dan beg-beg. katanya ada yang ori dan fake. Saya memang nak beli kasut baru yang mudah dibuka bila kat airport taksunat nanti. 


Jadi saya beli sepasang kasut dan satu beg sandang belakang kipling yang matching dgn dompet yang saya beli kat kedai sebelumnya. Eh! rupanya saya orang terakhir keluar dari kedai tu sebab nak pilih warna kasut. Patutnya saya beli jer 2 pasang. Kasut yang saya beli tu sangat selesa. Rasa rugi beli satu.


Pastu kami pi kedai Danny, saya pun tunjuk gambar yang adik saya hantar kat ws gambar-gambar tudung yang dia nak. Katanya nak 20 helai. Saya pun bersila dan suruh pekerja tu pilihkan 20 helai. Senang kerja. 

Pastu saya suruh pulak dia pilihkan telekung lycra. Siap bungkus dansaya try timbang. Pastu terus bayar. Masa tu kitorang ni dah rasa lapar. TG tu belikan roti macam dalam gambar tu dan bagi kitorg sorang satu. Katanya roti tu di buat dari tepung ubi. Kalau tak silap saya diorang panggil bahn mi kan. kalau salah sori yer.

Pada awalnya kami planning nak makan secara hidang dan bayar RM30 seorang tapi ramai pulak yang tak setuju. Jadi TG hantar kami kat Jln Malaysia dan kami pun cari makan sendiri.





No comments:

Post a Comment

Wikipedia

Search results

Tetanda

Bunga Jualan Tuaian Anggur Kebun Abah Cameron Highland Jiran Ros Jepun Nurseri Delima LAIN Mak mak abah cabang tiga tenggek burung timun betik Biji benih bunga telang nurseri kegemaran Kebun Mak Mulberry Resepi ulam Kebun Pucuk Ubi bunga ros jepun cili api daun sup kemunting Kelapa gajet Jarum Tujuh Bilah Tomato Tomato Ceri Bunga Raya Cili Kekabu Air Korea Kucing Markisa Mimin Okinawan Spinach Sawi Ulam Raja abah herba jualan17 melur roselle serai timun ladang Bayam Malabar Merah Boss Durian Belanda Epal Hijau LDL Leptospermum Petola Bantal Punica Granatum Selom Stevia Strawberi benih cendawan cili hijau herba liar hiroponik kesum mengkudu siam mulberi pisang Daun Pandan Iklan Jambu Kacang Panjang Kailan Kunyit Nasi Goreng Pokok Tin Port Dickson Red Indian Guava Strawberry Temerloh ati-ati bayam merah bidara daun daun kaduk epal bidara gajus hidroponik kebun opis ketereh kiriman kulat labu labu manis limau kasturi limau purut mangga mata itik mempelam nenas pekasam daun pucuk paku pucuk ubi kerinting pudina salam sambung nyawa shepherd pie sireh telinga kera Anggur Merah Azalea Bendi Beri Ajaib Betik Birthday Cili Merah Figs Hyacinth Isnin Jagung Jus Kacang Panjang Renek Kelantan Orkid Pemandangan Petola Plastik Pokok semalu Senduduk Putih Taugeh Terung Bulat Terung Telunjuk Timun Tikus Ubat Vietnam batu karang bayam hijau benih kelapa berbunga buah letup-letup buah naga bunga kantan bunga kertas bunga liar bunga ros carrot cerita ciku daun kari daun keledek daun limau purut epsom salt gadjet gastrik hospital hoya jeruk kacang botol kacang kelisa kaktus kangkung karot ketam kobis ungu kucai kuini kumquat kuning laksa mauritiana mawar mexican petunia misteri nuffnang padi pasu dinding pelik pisang tanduk pokok pisang pos pucuk ketereh pucuk putat rendang tamar terung terung berembang ulat Aidiladha Anaheim Peppers Ayam Baja Pemanis Baja merahitam Bayam Malabar Hijau Belalang Kunyit Blackcurrant Bukit Tinggi Bunga Janggut Bunga Jarum Bunian Cemperai Cili New Mexico Datin Liz FLED FM Facebook Garuda Gebu Habatussauda' Halia Hiasan Idola Impian Iris Janggut Ali Jerimin Kacang Hijau Kacang Tanah Kamal Kanak-kanak Kecik Kekwa Kemuning Kosmo Kuala Terengganu Lada Hitam Lavender Lengkuas Magnolia Mangga Taiwan Masak Kicap Melancong Microwave NUCLEAR MALAYSIA Noni Siam Orkid Air Passport Pasu Penat Penulis Novel Pertama Pertandingan Memasak Pulasan Racun RnR Rosemary Sali Selasih Serissa Setahun Siput Sireh India TCT TRAP TYT Taiping Tiada Entri Tiru Titiwangsa Tomyam Trong UNDI Utusan alpukat april2015 asam batu avocado baja cecair baja kopi premium bayam brazil belinjau bernas betik akar biodegradabel bisul buah buah putat buluh lemang bunga kucai bunga kuning bunga longkang bunga plastik bunga sate cek cekur manis cempaka tanjung cencalok cendawan busut ceri barbados cicak kobin cikgu cili besar cili ungu comel costus daun bawang daun kunyit durian euzie galak kucing gelang pasir ginseng jawa gout gulai masam halaman hantu harga hatyai hijau hobi hotel ikan ikan herba jabuticaba jambangan jambu batu jangguih jantung pisang kacang botor merah kambing kangkung tapis kelapa pendek kelu keman air kenduri kerabu viral asam masin kerabu viral nenas keratan batang khasiat kimchi kiwi kobis kobis cina kurma lada pahit lantana liar limau bali limau mandarin lobak putih mahkota dewa malabar malang maman mancing masak melada pahit merah jambu miang kham microvawe money plant muak nasin ngeri nilam nona online orkid hutan other inbox pakej oktober paku pelangi parsley pegaga pegaga kampung pencuri perabot taman peria katak periuk petai petai belalang petunia pisang emas pisang kaki pisang muda pizza pokok duit pokok peluru pistol pokok petai pressure sprayer pucuk cemperai pucuk kaduk pucuk mangga pucuk mulberi pucuk ubi keledek puding karamel pulut kuning purslane raspberry red button ginger roses forever saiko salad santai sedekah sedih sejuta serawa sirap roselle stoberi sungai taman tergantung tangkal teh pudina tembikai kuning terima kasih tragedi tulasi ubi kayu ubi keledek ungu wangi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...