Kali ini saya buat pekasam pucuk manis. caranya sama jer cam kat https://semuamenjadi.blogspot.my/2018/03/pekasam-daun-mengkudu-siam.html
Nampak cam ada 2 jenis kan, yang warna gelap tu pucuk manis, yang lagi satu tu mengkudu siam.
Kali ini saya gorengkan dengan daging kisar. Tiba-tiba teringin makan daging, carik kat pasaraya berhampiran rumah. Tapi takde daging yang best. Jadi saya beli jer daging kisar. Sedap jugak.
wahh 1st time dengar pucuk manis org buat jeruk... mesti cuba nihhh.. kat Swk xde rasanya org buat jeruk pucuk manis tu..biasa tumis/masak air or ulam mentah jer..hehe
ReplyDeletebila lah nk try bt jeruk sayur mcm akak nih
ReplyDeleteMungkin rasa pekasam sayur ni macam jeruk mamam tak
ReplyDeletekimchi Malaysia ...
ReplyDeleteJulie: try ler, sedap gak
ReplyDeleteDana: Esok yer...hihihi
Normala: mmg ada rasa jeruk maman
BroRi: btui la kot