Nak beli benih online?

Thursday, September 19, 2013

Warna-Warni Ros Jepun di Halaman Saya

 
Kembang ros jepun yang ada dihalaman saya.
 

Kecut sikit bunganya sebab diambil waktu tengahari bukannya pukul sepuluh seperti namanya.


 Ini sahaja koleksi yang saya ada, antaranya pemberian boss yang dah pindah tempat bekerja.


Bila dah petang semuanya pun layu.



************************************************************************
Nak beli benih tanaman secara online?

33 comments:

  1. memang lawa....tapi yg ada kat laman saya ni mcm tk meriah bunganye...bg tips sikit ros

    ReplyDelete
    Replies
    1. tipsnya kena letak pokoknya tengah panas, tak boleh redup-redup...hehehe, tips yang semua org pun taukan, taruh Baja, siram air jangan di lupa

      Delete
  2. assalamualaikum kak,

    saya pon dah tanam bunga ros jepun ni gara2 baca blog akak. hihihisenang tanam dan cantik plak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam,
      Ada juga jasa blog akak ni yer (gurau jer), mmg senang sangat nak tanam bunga ni kan, comel lagi tapi awas kalau terkena serangan bena, abes...hehehe

      Delete
  3. Assalam rose,

    biasa kalo beli rose ni dekat nurseri mahal x agak2 nye sepokok...cantik la,tak cerewet menjaga dan senang tumbuh. pastu cantik kalo dapat tanam ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokok ni mmg murah sangat, tapi kat nursery kegemaran tak byk warna

      Delete
  4. Cantik cantik warnanya... senang sangat dia hidup kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak Mar, cucuk jer atas Tanah ker dalam pasu, kalau murah rezeki, esok dah kluar bunga

      Delete
  5. Ibu Qis.. hari tu K Mar beli warna oren RM5.00 sepolybag..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sy sibuk nak jawap sikit, murah tu kan Kak Mar, sy suka yg campur2 warna cam putih belang pink tu

      Delete
    2. ye ke kak mar?....itu dekat nurseri kegemaran akk ke?. mcm best teringin nk tanam. senang sangat hidupnye. :)

      Delete
  6. Cantiknya....mcm2 kaler....Saya ada 2 warna je...oren & pink..tuh pon dia malu2 nak berbunga....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cukup cahaya matahari kot, jarang jumpa bunga ni mals berbunga kecualilah dah kena serang perosak

      Delete
  7. menjadi-jadi semuanya bunga rose..cantik2...sy punya..lepas next year next year...tak menjadi rose apa pun lagi..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ari2 doa Semua Menjadi, semua menjadi, tu yg jadi tu (gurau jer)...heheheh

      Delete
  8. cantiknya..nampak cam bunga kertas pun ade..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh makan lagi elok kan...hahaha

      Delete
  9. Tak gamak nak menanam.. cantik masa winter tapi bila masuk summer abis semua rentung. Bunga yg mcm ni "ada harga" jugak di sini..
    At last.. tumpang tengok di rumah orang sahajalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....bila summer simpan sikit batangnya dalam petias...hahaha (cadangan merapu)

      Delete
  10. Kalau tengok blog org lain tulis bunga pukul 10 Aina try recall apa nama bunga ni kat tempat kelahiran tengok sini baru teringat Ros Jepun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org panggil bunga kembang seploh pagi (panjang sgt), tapi ada ker pun bunga ni kat Jepun yer?

      Delete
  11. cantik sekali, akak ada warna merah, pink, putih dan kuning yg.oren belum ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuning campur merah jd oren kan kak, bolehlah buat baka cantum....hehehe(gurau jer)

      Delete
  12. Salam Rose,

    Wah, banyaknya koleksi ros Jepun ni! Mak Aji suka yang kembang besar tu, cukup meriah warnanya! Mak Aji punya dah tak berapa sihat, kena bena, belum sempat2 lagi nak uruskan dia, jangan sempat mati sudah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mak Aji,
      Saya punya pun dah byk yg kena serangan bena, terutamanya yg dlm pasu gantung.

      Delete
  13. Ros jepun SMROSE saya subur menghiasi pagar rumah menyambut kedatangan tetamu. Semua warna saya dapat kecuali yg mix pink putih tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...yang pink putih tu boss saya bagi selepas batch yg dihantar pd Awin, tu yg tak dapek tu.

      Delete
  14. Tetibe dpt idea untuk projek keceriaan ank2 murd istimewa sy..tentu diaorg seronok bila tgk pokok ni berbunga..hrp2 menjdi la projek ni nanti..ade idea x sis smrose?

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik tu, kalau tanam dalam pasu gantung lagi cantik, siput pun tak berani nak kacau

      Delete
  15. cantik sgt JR awak tuuuu...terbaik la...suka sgt..awak jual tak..saya nk beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada, tapi byk tak ada la, sikit jer ada mai kita beremail kat semuamenjadi@gmail.com

      Delete
  16. Teringin nak beli..mcm mna nak dapat ye

    ReplyDelete

Wikipedia

Search results

Tetanda

Bunga Jualan Tuaian Anggur Kebun Abah Cameron Highland Jiran Ros Jepun Nurseri Delima LAIN Mak mak abah cabang tiga tenggek burung Biji benih bunga telang nurseri kegemaran Kebun Mak Mulberry Resepi timun betik Kebun Pucuk Ubi bunga ros jepun cili api daun sup kemunting ulam Kelapa gajet Jarum Tujuh Bilah Tomato Ceri Bunga Raya Cili Kekabu Air Kucing Markisa Mimin Okinawan Spinach Sawi Tomato Ulam Raja abah herba melur roselle serai timun ladang Bayam Malabar Merah Boss Epal Hijau Korea LDL Leptospermum Petola Bantal Punica Granatum Selom Stevia Strawberi benih cendawan cili hijau herba liar hiroponik mengkudu siam pisang Daun Pandan Durian Belanda Iklan Jambu Kacang Panjang Kailan Kunyit Nasi Goreng Pokok Tin Port Dickson Red Indian Guava Strawberry Temerloh ati-ati bayam merah daun epal bidara gajus hidroponik kesum ketereh kiriman kulat labu labu manis limau kasturi limau purut mangga mata itik mempelam mulberi pucuk ubi kerinting pudina sambung nyawa shepherd pie sireh telinga kera Azalea Bendi Betik Birthday Cili Merah Hyacinth Isnin Jagung Jus Kacang Panjang Renek Kelantan Orkid Pemandangan Petola Pokok semalu Senduduk Putih Taugeh Terung Bulat Terung Telunjuk Timun Tikus Ubat batu karang bayam hijau benih kelapa berbunga bidara buah letup-letup buah naga bunga kantan bunga kertas bunga liar bunga ros carrot cerita ciku daun kaduk daun kari daun limau purut epsom salt gastrik hospital hoya jeruk kacang botol kacang kelisa kaktus kangkung karot ketam kobis ungu kucai kuini kuning laksa mauritiana mawar mexican petunia misteri nuffnang padi pasu dinding pelik pisang tanduk pokok pisang pos pucuk ketereh pucuk paku pucuk putat rendang salam tamar terung ulat Aidiladha Anaheim Peppers Anggur Merah Ayam Baja Pemanis Baja merahitam Bayam Malabar Hijau Belalang Kunyit Beri Ajaib Blackcurrant Bukit Tinggi Bunga Janggut Bunga Jarum Bunian Cemperai Cili New Mexico Datin Liz FLED FM Facebook Figs Garuda Gebu Habatussauda' Halia Hiasan Idola Impian Iris Janggut Ali Jerimin Kacang Hijau Kacang Tanah Kamal Kanak-kanak Kecik Kekwa Kemuning Kosmo Kuala Terengganu Lada Hitam Lavender Lengkuas Magnolia Mangga Taiwan Masak Kicap Melancong Microwave NUCLEAR MALAYSIA Noni Siam Orkid Air Passport Pasu Penat Penulis Novel Pertama Pertandingan Memasak Plastik Pulasan Racun RnR Rosemary Sali Selasih Serissa Setahun Siput Sireh India TCT TRAP TYT Taiping Tiada Entri Tiru Titiwangsa Tomyam Trong UNDI Utusan Vietnam alpukat april2015 asam batu avocado baja cecair belinjau bernas betik akar biodegradabel bisul buah buah putat buluh lemang bunga kuning bunga longkang bunga plastik bunga sate cek cekur manis cempaka tanjung cencalok cendawan busut ceri barbados cicak kobin cili besar cili ungu comel costus daun bawang daun keledek daun kunyit durian euzie galak kucing gelang pasir ginseng jawa gout gulai masam halaman hijau hobi hotel ikan herba jabuticaba jambangan jambu batu jangguih jantung pisang jualan17 kacang botor merah kambing kelapa pendek kelu keman air kenduri kerabu viral asam masin kerabu viral nenas keratan batang khasiat kimchi kiwi kobis cina kumquat kurma lada pahit lantana liar limau bali limau mandarin lobak putih mahkota dewa malabar malang maman mancing masak melada pahit merah jambu microvawe money plant muak nasin ngeri nilam nona online orkid hutan other inbox pakej oktober paku pelangi parsley pegaga pegaga kampung pencuri perabot taman peria katak periuk petai petai belalang petunia pisang emas pisang kaki pisang muda pizza pokok duit pokok peluru pistol pokok petai pressure sprayer pucuk cemperai pucuk kaduk pucuk mangga pucuk mulberi pucuk ubi keledek pulut kuning purslane raspberry red button ginger roses forever salad santai sedekah sedih sejuta serawa sirap roselle stoberi sungai taman tergantung teh pudina tembikai kuning terima kasih terung berembang tragedi tulasi ubi kayu ubi keledek ungu wangi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...